Biztonságban vannak

2021.02.02. 18:15

Táskába zárt macskákhoz hívtak Szegeden rendőröket – Galéria

Rendőrök helyeztek biztonságba három macskát Szegeden: a Csaba utcában egy táskába zárva találták meg őket. Állatvédők fogadták be a cicákat, a gazdájuk a Facebook-poszt után sem jelentkezett. A macskák idővel meg is fulladhattak volna.

Farkas Judit

A cicákat rendőrök szabadították ki a táskából, idővel elfogyott volna a levegő. Fotó: Oxigén Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány

Az interneten találtunk rá az Oxigén állatvédő alapítvány január 26-i képes posztjára. A fotók alatt az áll: rendőrök nyitottak ki a Csaba utcában egy gyanúsan mozgó táskát, amiben három macskát találtak. A táskán egy név is volt, akinek a részére a ház előtt lerakták az ijesztő csomagot.

Ijesztő, mert – ahogy az állatvédő alapítvány vezetőjétől megtudtuk – mire megtalálták a táskát, a macskák már beliheg­ték, a kinti hideg ellenére.

Szerencse, hogy jól látható helyen volt, így odáig nem jutottak el, hogy elfogyjon a levegő, és megfulladjanak.

 

Az látszott, hogy nem bántani akarták az állatokat, mert még régi ágynemű is volt alattuk, hogy puhán feküdjenek. Viszont nem gondolta át az illető, mi történhet, ha nem engedik ki időben a cicákat.

A Csongrád Megyei Rend­őr-főkapitányság kommunikációs osztályától megtudtuk: a rend­őr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába 2021. január 26-án 14 óra 32 perckor érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy Szegeden, a Csaba utcában láttak egy táskát, amiben kisállatok lehetnek.

A kiérkező körzeti megbízottak megtalálták a bőröndöt, amiben három egészséges kiscica volt.

A négylábúakat az Oxigén Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány fogadta be – a szegedi alapítvány elsősorban macskákat és madarakat ment.

– A macskákat állatorvoshoz vittük, jó állapotban vannak. Az látszik rajtuk, hogy lakásban tartott cicák, és jól bántak velük, mert egészségesek és szelídek

– nyugtatott meg minden aggódót Barna Ferencné, az alapítvány vezetője. A cicákat örökbe lehet majd fogadni – bár az internetes bejegyzés alatt az is kiderült, ki lehetett a gazdájuk, az illető egyelőre nem jelentkezett az állatokért. Az állatvédők fontolgatják, hogy állatkínzás gyanúja miatt feljelentést tesznek – hátha kiderül, ki zárta a táskába a három macskát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában