Helyi kék hírek

2021.06.11. 21:45

Bűnmegelőzésből jeles

delmagyar.hu

Sikeresen, írásbeli vizsgával zárult a „Több – Szín – Tér/Társadalmi biztonság prevenciós ismeretek” kurzus a Gál Ferenc Egyetemen a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek irányításával. A hallgatók ebben a szemeszterben is elsajátíthatták azokat az általános biztonsággal, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak majd szakmai életük, leendő hivatásuk során.

A szegedi tematikában a kurzust felvett hallgatók komplex képet kaptak a legfontosabb prevenciós ismeretekről, valamint a társszervek munkájáról. Az előadás-sorozat felölelte az internetbiztonság, a baleset-megelőzés, a drogprevenció, a jogismeret, a kriminálpszichológiai tapasztalatok, az áldozatvédelem és az áldozatsegítés témaköreit. A vendégelőadók prezentációiban pedig tűzvédelemről, a járványhelyzet miatt kialakult különleges jogrend hatásairól, elsősegélynyújtási alapismeretekről, a hozzátartozók közötti, valamint a kapcsolati erőszak témáiról is szó esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában