Gyorsított eljárásban

2022.09.14. 10:30

Román és ukrán embercsempész a bíróság előtt

delmagyar.hu

 

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta egy román férfinek, míg a Makói Járási Ügyészségen gyorsított eljárásban állít bíróság elé egy ukrán embercsempészt a mai napon - tájékoztatott Dr. Szanka Ferenc, főügyészségi csoportvezető ügyész.

A román férfi 2022. szeptember 12. napján éjjel követte el bűncselekményt a szerb-magyar határtérség megyei szakaszán, Mórahalom külterületén, amikor 11 illegális határátlépőt próbált meg Ausztria irányába csempészni. Az illegális határátlépők török állampolgárnak vallották magukat. Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája dönt a mai napon.

Az ukrán férfi még idén július 13. napján a kora reggeli órákban vett fel az általa vezetett személygépkocsiba 13, magát pakisztáni és indiai állampolgárnak valló személyt Kiszombor térségében, majd indult velük Ausztria irányába. A rendőrök igazoltatták, előállították, majd letartóztatásba került. A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban minősített embercsempészés bűntette miatt állítja a Makói Járásbíróság elé a férfit a mai napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában