Szegedi hírek

2022.10.19. 08:59

Hamis bizonyítvánnyal akart jogosítványt szerezni

Az autósoktató nem tudott róla, hogy nem valódi az iskolai bizonyítvány.

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki autós oktatója útján nyújtott be hamis végzettségi igazolást a Csongrád-Csanád megyei vizsgaközpont ügyfélszolgálatán tavaly novemberben. 

A vádirat szerint a vádlott 2021. nyarán B kategóriás jogosítvány megszerzése érdekében jelentkezett egy autóvezetői tanfolyamra, majd a kötelező vezetési óraszámok teljesítését követően az autósiskola közúti vizsgára jelentette be őt. A vizsgahely azonban észlelte, hogy a férfi nem igazolta, hogy alapfokú végzettséggel rendelkezik, így ennek hiányában nem volt vizsgára bocsátható. Hogy a jogosítványt mégis letehesse, a vádlott egy hamis iskolai bizonyítványt szerzett be, majd azt oktatója közreműködésével adta le az ügyfélszolgálaton, mivel nála éppen nem volt maszk, így az ügyféltérbe a hatályos járványügyi előírások miatt nem léphetett be.  

Az autósoktató nem tudott az irat valótlan tartalmáról. 

A Szegedi Járási Ügyészség az elkövetőt közokirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolja. 

A terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában