Népszámlálás

2022.10.16. 07:40

Ne váljon a csalók áldozatává

Folytatódik a népszámlálás - felhívást tett közzé a rendőrség.

delmagyar.hu

fotó: Magyar Rendőrség

 

Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki az online kérdőívet - írja a Magyar Rendőrség Facebook-oldal.

Tisztázzuk a legfontosabb tudnivalókat:

- A számlálóbiztost nem kell beengedni a lakásba, az udvaron vagy a lépcsőházban is válaszolhatnak a kérdésekre. Ha mégis beinvitáljuk otthonunkba, mindig győződjünk meg róla, hogy az illető valóban számlálóbiztos és nem egy szélhámos!

- A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes iratokat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat.

- A Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143 számán a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát.

- Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére valaki mégis bűncselekmény áldozatává válik, hívja az ingyenes 112-es segélyhívó számot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában