Illegális bevándorlás

2022.10.28. 13:04

Rétvári: megerősítik a határt védő kerítést

Megerősítik a határ védő kerítést a szerb-magyar szakaszon, és noha Magyarország ezzel Európát védi, a kerítésépítés 600 milliárd forintos költségét nem téríti meg az Európai Unió - jelentette ki Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Röszkén.

Delmagyar.hu

Fotó: Havran Zoltán/MW

A politikus a határzárnál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, azért egyre magasabb a határt védő kerítés, hogy Európán belül ne legyen belső határellenőrzés. Ha itt nem lenne határvédelem, Európa számtalan országában belső határellenőrzést vezetnének be, ami nemcsak utazási kényelmetlenséget jelentene, de az európai gazdaság számára is visszalépést okozna.

A magyar-szerb határon Európa és az európai emberek biztonságát védik, ennek ellenére az Európai Unió az ehhez kapcsolódó költségek 2 százalékát sem fizette ki Magyarország számára. Jelen pillanatban Magyarország nettó befizetője az uniónak, mivel minden befizetési kötelezettségét teljesíti, ugyanakkor az EU különböző eljárásokat indítva akadályozza, hogy a nekünk járó forrásokat megkapjuk - hangsúlyozta az államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában