Szegedi hírek

2022.11.29. 11:00

Nem tudott elszámolni a TAO pénzekkel

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, aki egy szegedi utánpótlás futballegyesület vezetőjeként több tízmilliónyi támogatással nem tudott elszámolni.

delmagyar.hu

A vádirat szerit a vádlott egy a szegedi lakására bejelentett székhelyű sportegyesületet vezetett, amelynek fő profilja az utánpótlás képzés volt. Az egyesület jogosult volt a futball, mint látványsportág szervezésével összefüggésben a társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozásoktól társasági adó gyűjtésére, mellyel összefüggésben jóváhagyó és ellenőrző szervezetként a Magyar Labdarúgó Szövetség is eljárt. 

A vádlott által a 2014/15-ös évtől kezdődően 4 idényen keresztül benyújtott TAO elszámolásaival összefüggésben a sportági szakszövetség az ellenőrzései során megállapította, hogy a vádlott a támogatásokkal a többszöri hiánypótlások ellenére részben nem számolt vagy nem megfelelően számolt el. Ennek oka az volt, hogy a vádlott által benyújtott számlák és számviteli bizonylatok hiányosak, nem teljes körűek voltak. 

A szövetség emiatt évente változó összegben nem fogadta el a beszámolókat és a jogosulatlanul igényvbe vett támogatási összeg visszafizetését írta elő a vádlott számára. A vádlott az összességében több, mint 30 millió forintos összegű visszafizetési kötelezettségének csak mintegy 2 millió forintos összegben tett eleget.

A Szegedi Törvényszék a sportegyesület felszámolásának megindítását 2021. szeptember 30. napján tette közzé. A járási ügyészség a férfit többrendbeli, a költségvetésből származó pénzösszegekkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában