Lopott autóval tarolta le a vásárhelyi piacot

Egy autót elvitt és összetört, egyből pedig az értékeket vitte el egy helybeli férfi Hódmezővásárhelyen. A rendőrök elfogták.

delmagyar.hu

A férfi 2023. március 26-án éjszaka több járműnek is megnyitotta az ajtaját a belvárosban. Az Oldalkosár utcában végül sikerrel járt, egy autó ajtaja nyílt, sőt az indítókulcsot is megtalálta benne. Hirtelen ötlettől vezérelve a gépjárművet beindította és a környező utcákban furikázott vele, míg a piacnál elvesztette uralmát a jármű felett és a kerítésen keresztül behajtott oda. Miután megpróbált kijönni, több alkalommal megrongálta a kerítést -ezzel együtt az autót is-, majd folytatta útját a belvárosban. A sérült jármű végül a Damjanich utcán leállt, így azt otthagyta.
A hódmezővásárhelyi rendőrök az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett elkövető kilétét. A 20 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a cselekmény elkövetését és elmondta azt is, pár nappal korábban egy másik nyitott autóba is bejutott. A Szentkirályi utcán parkoló kocsiból dobozba ömlesztett 200 forintos érmékkel távozott.
A férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétsége miatt indult eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség felhívja a járműtulajdonosok figyelmét:
-    Mindig zárják be az ajtókat, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, akkor is, ha pár perce szállnak ki! Kiszállás után ellenőrizzék a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó beélesítését!
-    A riasztóberendezés mellett alkalmazhatnak mechanikai védelmet (kormány, pedál, váltó, zár) is!
-    Táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t, egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, okmányokat ne hagyjanak a gépjármű utasterében (még a kesztyűtartóban sem)!
-    Ugyanez igaz az üres táskára, ruhaneműre is, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!
-    Ha módjukban áll, vegyék igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket! Esti parkoláskor lehetőség szerint kivilágított helyen álljanak meg! 

Címkék#kék hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában