Csongrád-Csanád vármegye

2023.04.28. 14:40

Százhetven határsértőt állítottak meg

S. Z.

Archív Fotó: Karnok Csaba

Összesen 223 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 7 csoportban 169 határsértőre bukkantak Ásotthalmon és Röszkén. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 3 határsértőt tartóztattak fel, de találtak migránsokat Győr-Moson-Sopron , Komárom-Esztergom és Pest vármegyékben is.

A biztonsági határzár Bács-Kiskun vármegyei szakaszán csütörtökön 4, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 223 embert sikerült megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje a határt. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy elsőfokon tizenkét év fegyházra ítéltek egy bevándorlót gyilkosságért Horvátországban. A 27 éves pakisztáni férfi 2017-ben illegálisan, vonattal érkezett Horvátországba Szerbiából. Menedékkérelmét a hatóságok jóváhagyták, így legálisan tartózkodott Horvátországban. 2021 szeptemberében egy villamoson vitába keveredett egy 52 éves horvát férfival és nyakon szúrta a férfit, aki a helyszínen életét vesztette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában