Szírekkel indult volna Nyugat-Európába egy ukrán férfi

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Összesen 298 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök kedden az ország területén – tájékoztatott tegnap az országos Rendőr-főkapitányság. Az összesítésükből kiderült, hogy Csongrád-Csanád vármegyében 14 csoportban 245 határsértőt találtak, Apátfalván, Ásotthalmon, Mórahalmon, Ruzsán és Szegeden. De találtak illegális bevándorlókat Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom, valamint Vas vármegyében is.

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 4, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 212 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen.

Ásotthalomnál ismét lebukott egy embercsempész. A rendőrök egy magyar rendszámú autót állítottak meg, amit egy ukrán férfi vezetett. A férfi 6 szír állampolgárral indult volna Nyugat-Európa felé.

A feltartóztatott illegális migránsok afgán, pakisztáni, szír, török és vietnámi állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában