Szegedi hírek

2023.06.29. 16:05

Jószándék vezette, de rossz embernek adta vissza az ottfelejtett telefont

A szegedi nyomozók lezárták az eljárást azzal a nővel szemben, aki jogtalanul jutott egy elhagyott mobiltelefonhoz.

delmagyar.hu

A rendőrségre 2021. november 16-án délután érkezett bejelentés, mely szerint egy szegedi hölgy egy dohányboltban hagyta a mobiltelefonját, majd mire visszament érte, a készüléknek nyoma veszett. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, ennek során pedig megtekintették a biztonsági kamera felvételeit, így azonosítani tudták a férfit, aki elemelte a telefont a bolt pultjáról. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy a telefont nem eltulajdonítási szándékkal vitte el, hanem egy hölgy után eredt, aki azt elhagyta. Miután a becsületes megtaláló utolérte a nőt, beszédbe elegyedett vele, majd átadta neki a telefont.

Az asszony azonban, aki azonnal kapcsolva hálásan megköszönte a segítséget, nem a sértett volt, aki a boltban hagyta a készüléket. A szegedi rendőrök hamar a helybéli nő nyomára akadtak, így a büntetőeljárásnak új gyanúsítottja lett.

A Szegedi Rendőrkapitányság lezárta az eljárást, az ügyet pedig vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. Az idős elkövetőnek lopás vétsége miatt kell felelnie. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában