Embercsempészt fogtak Domaszéknél

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 279 határsértőt tartóztattak fel és 209 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Delmagyar.hu

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

Csongrád-Csanád vármegyében, 10 esetben összesen 232 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. – írja a rendőrség a határrendészeti összesítőjében. 

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 9 esetben 209 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Domaszék közigazgatási területén az 55-ös számú főúton pénteken 5 óra 20 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román férfit, aki egy román honosságú személygépkocsival 16, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában