Elkapták a szegedi ámokfutó motorosokat

Megtalálták a rendőrök azokat a motorosokat, akik ész nélkül száguldoztak éjszakánként Szegeden. Többségük ellen szabálysértési eljárás indult, egyikük azonban messzebbre ment, neki bűncselekmény miatt kell majd felelnie.

Suki Zoltán

Egy ideig nyugodtabban alhatnak a szegediek, miután a rendőrök lekapcsolták azt a motorosbandát, amelyik tagjai éjszakánként száguldoztak a városban. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte lapunkkal, hogy egy férfit azért hallgattak ki, mert leszerelte a rendszámot a járművéről, ami már bűncselekménynek számít. Neki egyedi azonosítójellel való visszaélés miatt kell felelnie. Társai ellen pedig szabálysértési eljárások indultak.
A rendőrség közleményében hozzátették, az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett hozzájuk, hogy esténként Szegeden egy motoros társaság tagjai rendszeresen veszélyeztetik a közlekedés résztvevőit, a szabályokat semmibe véve versenypályaként használják az utakat. A motorosok száguldoztak és gondolkodás nélkül áthajtottak a piroson is.
A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai több órányi kamerafelvételt néztek át és tanúkat is meghallgattak. Ezután azonosították a négy férfit, akik miatt már a fél város a dühroham szélén állt. Együtt összesen 30-nál több szabálysértést követtek el. Volt, aki jogosítvány nélkül vezetett, de olyan is akadt, aki érvénytelen hatósági engedéllyel motorozott. A közlekedési szabályokat pedig mindannyian folyamatosan figyelmen kívül hagyták.
A motoros társaság tagjai elismerték a szabálytalanságokat.
Korábban megírtuk, hogy kivétel nélkül az összes szegedi Facebook-csoportban téma a motorosok éjszakai száguldozása. Ráadásul már nem csak az idősek és a kisgyerekesek voltak felháborodva: az ész nélküli motorbőgetés egyre több fiatalnál is kiverte a biztosítékot.
A hangos motorosok garázdálkodása egyébként nem új dolog a városban, csak most valamiért nagyobb teret kapott a jelenség. Most kezdtek igazán besokallni az emberek, ami nem is csoda, hiszen valóban alig telt el éjszaka úgy a városban, hogy ne lehetett volna motorbőgést hallani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában