Pálinka miatt ölték meg a szegedi hajléktalant

Öt év börtönbüntetésre ítéltek szerdán a Szegedi Ítélőtáblán egy férfit, aki társával halálra vert egy hajléktalant. Az áldozatot annyira megverték, hogy a kiérkező mentők sem tudtak rajta segíteni. Az ítélet jogerős.

Suki Zoltán

Öt évig rács mögött marad a hajléktalan gyilkosa. Fotó: Délmagyarország

Helybenhagyta szerdai tárgyalásán a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék korábbi ítéletét, így jogerősen is öt évet kell börtönben töltenie annak a férfinek, aki agyonvert a Tisza árterében egy hajléktalant.

Az eset még 2020. szeptember 27-én, a délelőtti órákban történt, a Felső-Tisza-part magasságában. A hajléktalan pár, és a szintén hajléktalan áldozatuk azon vesztek össze, hogy a férfi megitta a pár pálinkáját. A vádlottak többször fejen ütötték, megrúgták, egy faléccel ütötték, majd magára hagyták az erősen vérző férfit az ártérben. A férfire a járókelők találtak rá kora délután, akik értesítették a mentőket, de a férfi a kórházba szállítás után meghalt. A szakértői vélemény szerint a halálában közrejátszott az is, hogy vérzékenységhez hasonló betegségben szenvedett. A jogerősen elítélt férfi korábban tagadta bűnösségét, ám az elsőfokú eljárás után beismerte az áldozat bántalmazását és azt mondta, hogy megbánta, amit tett. A vádlott élettársát korábban a törvényszék jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte, a férfi azonban fellebbezett az ötéves büntetés ellen.

A szerdai tárgyaláson Benedek Tibor tanácselnök elmondta, hogy a Szegedi Ítélőtábla tanácsa az elsőfokú bíróság döntését megalapozottnak találta. Megállapította, hogy a törvényszék többségében helyesen értékelte a büntetés kiszabása szempontjából lényeges súlyosító és enyhítő körülményeket, azok csak minimális pontosításra szorultak. Kisebb súllyal ugyan, de további enyhítő körülményként értékelte az ítélőtábla a vádlott másodfokú eljárásban tett beismerő vallomását. Súlyosító körülményként viszont azt vették figyelembe, hogy sok testi sértéses bűncselekmény történik mostanában. A jogerős végzés ellen fellebbezni már nem lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában