Vonatra szálltak az agresszív migránsok

Száz agresszívan viselkedő migráns próbált meg felszállni a hétvégén a Split-Zágráb vonalon közlekedő vonatra. Közben Csongrád-Csanádban ismét csaknem 700 határsértőt kaptak el.

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Összesen 693 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök hétfőn – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 19 csoportban 666 határsértőt találtak Ásotthalmon, Domaszéken, Mórahalmon, Röszkén és Szegeden. A szomszédos Bács-Kiskunban ezúttal 3 migránst találtak, de bukkantak illegális bevándorlókra Győr-Moson-Sopron és Pest vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés csongrád-csanádi szakaszán 477 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Ismét elkaptak több embercsempészt is. Először Mórahalom külterületén ellenőriztek a rendőrök egy német tehergépkocsit, amit egy török férfi vezetett. A jármű rakterében 23 külföldit találtak.

Nem sokkal később Domaszéken állítottak meg egy német kistehergépkocsit, amit egy iraki férfi vezetett. Ebben a járműben 28 fő migránst találtak.

Közben az MTI arról számolt be, hogy száz agresszívan viselkedő migráns próbált meg felszállni a hétvégén a Split-Zágráb vonalon közlekedő vonatra a boszniai határhoz közeli Plaski állomáson. A Splitből Zágrábba közlekedő vonat hetven utassal a fedélzetén szombaton este 18 óra 55 perckor ért Plaskira. Már az állomáshoz érve száz migráns futott a vonat után, és miután kinyíltak az ajtók, több tucatnyian fel is szálltak, kiabáltak és föl-le futkároztak a szerelvényen, nagyon agresszíven viselkedtek. Erre reagált a jegykezelő, a mozdonyvezető és az utasok, akiknek sikerült a csoportot lezavarnia a vonatról – írta lapértesülésekre hivatkozva az állami hírügynökség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában