Szegedi hírek

2023.10.18. 12:31

Rendőrök jelentek meg a szegedi Kossuth iskolában

Suki Zoltán

A „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” (KEVE) elnevezésű közlekedésre nevelő programot tartott a Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskolában a közelmúltban.

Bartókné Gyöngyösi Andrea, az iskola igazgatója elmondta, hogy a közlekedési ismeretek szisztematikus és korosztálynak megfelelő oktatása felmenő rendszerben történik, és az órákon az iskola rendőre is rendszeresen részt vesz. Az iskola a programhoz még 2019-ben csatlakozott.

A családi napon a diákoknak és a családtagoknak különböző játékos közlekedési feladatokat kellett megoldaniuk, az iskolarendőr közreműködésével pedig megtekinthették a szolgálati járművet és a felszereléseket is. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai ingyenes BikeSafe kerékpáros regisztrációs programmal várták a biciklivel érkezőket, valamint ujj- és tenyérlenyomatot is készítettek a helyszínen. A mozgás sem maradt ki a programok közül, kerékpáros ügyességi pályán gyakorolhatták a biztonságos járműkezelést a kicsik és nagyok. Akadályverseny, aszfaltrajz, kézműves program, családi sorverseny, közlekedési TOTÓ és sok játékos feladat színesítette a kínálatot. A legkisebbek a deszki óvodapedagógusok által készített KRESZ-társasjátékkal játszhattak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában