Röszkén és Mórahalmon bukott le embercsempész

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 616 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök vasárnap – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében, 16 csoportban 490 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében, öt csoportban 32 illegális bevándorlót találtak, de bukkantak migránsokra Budapesten és Nógrád, valamint Vas vármegyében is.

Ismét lebukott több embercsempész is. Röszkén egy lengyel mikrobuszt ellenőriztek, amit egy ukrán férfi vezetett. A járműben 26 külföldit találtak. Nem sokkal később Mórahalmon állítottak meg egy román férfit, aki egy magyar mikrobuszt vezetett. Ebben 32 illegális bevándorlót találtak. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, algériai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban papírok nem voltak náluk, így nem lehetett ellenőrizni, hogy igazat mondanak-e. A rendőrök ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elfogott embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. A Röszkén és Mórahalmon elkapott embercsempészeket a bíróság hamarosan letartóztathatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában