Szeged

2023.11.07. 11:23

Börtönbe küldenék a mórahalmi Mini Magyarország ügy vádlottjait

Jeszenszky Zoltán

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség és a védők is fellebbeztek. Archív Fotó: DM

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetések súlyosítását indítványozta a Mini Hungary Park megvalósítása során elkövetett szabálytalanságok miatt indult bűnügyben. Az elsőfokon eljáró Szegedi Törvényszék még márciusban költségvetési csalás bűntettének kísérlete miatt ítélte el a mórahalmi ügy vádlottjait. 

 legsúlyosabb büntetést B. Sándor, a Szeviép Zrt. korábbi vezetője, illetve a projektet kitaláló másodrendű vádlott, D. Imre kapta. Őket két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az elsőrendű vádlottnak 12 millió, a másodrendű vádlottnak 4 millió forint pénzbüntetést is fizetnie kell.

Az ügy harmadrendű vádlottjára egy év hat hónap, négy évre felfüggesztett, börtönbüntetést szabott ki a törvényszék. A negyedrendű vádlott egy év tíz hónap, az ötödrendűt egy év egy hónap szintén felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elkövetőkkel szemben kiszabott szabadságvesztés büntetések tartama indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában