Szegedi hírek

2023.11.14. 11:54

Tagadnak a fegyőr megölésének kísérletével vádlottak

Áramot akart vezetni két fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön egyik zárkaajának kilincsébe, hogy meggyilkoljon egy fegyőrt. A Szegedi Törvényszéken kedden folytatódott perben az első rendű vádlott, és társa is mindent tagadott.

Suki Zoltán

Senkit sem akartak megölni, ezt mondták a bíróságon. Fotó: DM

Tagadott a Szegedi Törvényszék keddi tárgyalásán az az két férfi, akiket azért vádolnak, mert az ügyészség szerint meg akartak ölni egy fegyőrt a Szegedi Fegyház és Börtönben, mert nem jutottak hozzá megszokott kávéjukhoz és dohányukhoz, és az őrök nem engedték, hogy másoktól kérjenek. Az eset még 2020-ban történt.

Megbeszélték, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fémből készült zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőt halálos áramütés érje.

Még aznap délelőtt a két elítélt egy késsel megbontotta a hosszabbítót, és kihúzta a vezetékeket, hogy a konnektorba csatlakoztassa. A szerelést azonban nem tudták befejezni, mert a zárkafelelős észrevette, mit csinálnak, elvette tőlük a hosszabbítót, a vezetéket összedarabolta és a kukába dobta, majd a történteket a zárkaellenőrzésnél jelentette.

A tárgyalás kedden folytatódott a Szegedi Törvényszéken. Az elsőrendű vádlott, aki szexuális erőszak miatt ül, nem tett vallomást, ezért a bíróság a korábbi vallomásait idézte, amikben mindent tagadott. Még a börtönben elmondta, hogy a tönkretett elosztót egy a zárkatársa szedte szét, mert csak úgy tudott rádiót hallhatni. Hozzátette, hogy nem akart senkit sem megölni, ráadásul cigarettája és kávéja is volt, és arról is beszélt, hogy nem volt problémája az őrökkel.

A korábbi előkészítő ülésen a vádlott-társa nem jelent meg, mert éppen szabadlábon volt. Azóta viszont rablás miatt ismét börtönbe került, így már vezetőszáron hozták a bíróságra. Most ő is azt vallotta, hogy nem piszkálták a hosszabbítót, mert úgyis felesleges lett volna, hiszen egy biztosítóberendezés azonnal lecsapta volna a biztosítékot, ha ezt megteszik. Ráadásul szerinte egy harmadik zárkatársuk akarta „felnyomni” őket. A tárgyalás később folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában