Ünnepek alatt megnövekszik a zseblopások száma – Erre fügyeljünk

Delmagyar.hu

A rendőrség a fővárosi vásárokban kiemelt figyelmet fordít a zseblopások megelőzésére, megakadályozására, valamint a biztonságérzet növelése érdekében állandó civil ruhás bűnügyi és egyenruhás rendőri jelenlétet biztosít a vásárok területén, valamint azok közvetlen környezetében és az oda vezető főbb útvonalakon.

A biztonság növelése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – idén is beton terelőelemeket helyezett el a vásárok területén, ezek azonban a mentők és egyéb készenléti szervek gépjárműforgalmát nem akadályozzák.

A BRFK sajtótájékoztatóján bűnmegelőzési tanácsok is elhangzottak, és ismertették azokat a módszereket is, amelyeket a leggyakrabban alkalmaznak a zsebtolvajok.

A rendőrség kiemelten felhívta a figyelmet hogy:

  • pénztárcájukat, mobiltelefonjukat táskába, belső zsebbe tegyék,
  • vásárláskor ne tegyék pénztárcájukat a pultra, nyilvános helyen lehetőleg ne vegyenek elő pénzt és ne ott számolják át,
  • a PIN kódot ne tartsák bankkártyájukkal együtt, és ne tartsanak magunknál nagyobb mennyiségű pénzt, lehetőség szerint bankkártyával fizessenek,
  • ne hagyjanak az autóban korábban megvásárolt ajándékot, vagy bármilyen más csomagot jól látható helyen,
  • táskájukat behúzott zipzárral, maguk előtt tartsák,
  • amennyiben a vásárokban fogyasztanak, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, lehetőleg akkor is testi őrizetükben helyezzék el táskájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában