Helyi kék hírek

2024.01.09. 11:00

Megszökött a bűnügyi felügyeletből

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a koszovói férfivel szemben, aki a nyomkövető eszköz meghibásodását kihasználva hagyta el az országot.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a férfi ellen lőszerrel visszaélés bűntette miatt folyt nyomozás, amelyben a bíróság bűnügyi felügyelet végrehajtását rendelte el vele szemben. A kényszerintézkedés végrehajtására a bíróság egy szegedi lakást jelölt ki és az eljárásban való jelenlét biztosítására elrendelte nyomkövető eszköz alkalmazását is. A vádlott 2022. április 21. napján, kihasználva a nyomkövető eszköz meghibásodást az ingatlant elhagyta és külföldre szökött. Az ellene kiadott elfogató parancs 2023. szeptember 25. napján vezetett eredményre, amikor a férfit Röszkénél, az országba történő belépés során előállították, őrizetbe vették, majd a bíróság a letartóztatását rendelte el.

A férfit a lőszerrel visszaélés bűntette miatt eljárásban a bíróág távollétében ítélte szabadságvesztés büntetésre.

A járási ügyészség a vádlottat fogolyszökés vétségével vádolja, vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozva. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában