Száznyolcvan határsértőt fogtak el

Delmagyar.hu

Négy embert kaptak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt az országban kedden – közölte szerdán az Országos-Rendőr-főkapitányság.

Közben pedig a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy továbbra is a migránsok elosztását erőlteti az Európai Unió. Bakondi György azt mondta, hogy a migrációs paktum 2015 óta folyamatosan napirenden van, és az Európai Unió továbbra is a kvóták szerinti elosztást, valamint a zöldhatáron áthatolók politikai menedékjogának egyszerűsített megadását tartja fontosnak.

Bakondi György felidézte, hogy miután a magyar kormány 2015-ben megkérdezte az emberek véleményét, három és félmillióan úgy vélték, nem szabad engedni, hogy ellenőrzés nélkül tömegek özönölhessenek át az országon. Ezért műszaki és jogi határzárat hozott létre, ami miatt szüntelen támadások érték Magyarországot.

Szerinte a migrációs paktumban szó van a határ közelében létrehozandó, több ezres migránstáborokról is, a magyarországi tranzitzónákat viszont bezáratták annak idején.

Bakondi György azt is elmondta, hogy januárban eddig több mint 180 határsértőt fogtak el az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában