Ukrán embercsempészt kaptak el

Suki Zoltán

A magyar–szerb határ szerb oldalát afgán bűnözői csoportok uralták. Archív fotó: Frank Yvette

Négy embert állítottak meg a rendőrök tiltott határátlépés miatt az országban szombaton – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Apátfalván egy ukrán nőt ellenőriztek, aki egy lengyel autót vezetett. A járműben négy, magát vietnámi állampolgárnak valló illegális migráns is ült. Az asszony ellen embercsempészés miatt indult eljárás, amiért akár tizenöt év börtönbüntetést is kaphat.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pedig arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy az Európai Unió Soros György 2015-ös tervét akarja megvalósítani, ami évi egymillió illegális bevándorló beléptetését, állampolgársághoz juttatását és a nemzetállamok nemzeti összetételének megváltoztatását jelenti. Bakondi György hozzátette, az elmúlt nyolc év bevándorlási statisztikáit és a migrációra adott, európai uniós válaszokat összevetve az EU semmilyen, számszerűen kifejezhető eredményt nem ért el, nem is akarja megakadályozni a migrációt, hanem kezelni akarja azt. Szerinte évről évre egymillió illegális bevándorló érkezik az EU-ba.

 Ha így folytatjuk, és nem történik az EP-választáson változás, akkor az jóvátehetetlen, veszélyes és visszafordíthatatlan folyamatokat indít el az unióban

 – fogalmazott. Kijelentette azt is, hogy, a balkáni útvonalon nem csökken a migrációs nyomás. A görög szigetek felé és a szárazföldi határszakaszon jelentős élénkülés tapasztalható, erről számolt be a török határőrség is. Emlékeztetett arra is, hogy a magyar–szerb határ szerb oldalát afgán bűnözői csoportok uralták, de Szerbia tavaly megnehezítette a magyar határ megközelítését, őrizetbe vették a bandák tagjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában