Fejlesztés

2019.09.23. 16:44

Nincs már sáros út a makói Honvédban – csaknem egymilliárdot költöttek a városrészre

A műszaki átadás hétfőn kezdődött és várhatóan a jövő héten zárul.

Szabó Imre

Honvédi új utak átadása Makón. Fotó: Szabó Imre

Hétfő délelőtt megkezdődött a makói Honvéd városrészben elkészült 14 új szilárd út műszaki átadása. – Könnyebb lesz a közlekedés, főleg esős időben – mondta a makói Honvéd városrészben lakó Bárdos Istvánné, miközben a boltba tartott kerékpárral. Immár hivatalosan is elkészült annak a 14 utcának a szilárd burkolata, amely korábban esős időben mindig sáros volt. A műszaki átadás hétfőn kezdődött és várhatóan a jövő héten zárul.

Honvédi új utak átadása Makón. Több mint egy tucat utca újult meg. Fotó: Szabó Imre

Összesen csaknem 1 milliárd forintot fordított központi támogatásból a városrészre most a makói önkormányzat; nemcsak az utak építésére, de oktatásra, fejlesztésre, az itteni önkormányzati bérlakások felújítására és a majdani közösségi ház felépítésére is. Utóbbi közbeszerzési eljárását hamarosan kiírják – emlékeztetett a polgármester, Farkas Éva Erzsébet.

Könnyebb lesz a közlekedés, főleg esőben, mondta a városrészben lakó Bárdos Sándorné. Fotó: Szabó Imre

 

A kivitelező Délút Kft. műszaki igazgatója, Tószegi Tamás az utakról elmondta: összesen 3300 méternyi készült el a kétrétegű bitumenemulziós felületi bevonatból, komoly útalapra – ez az aszfalttal csaknem azonos terhelést bír. Ezek mellé betonnal bélelt vízelvezető csatorna is készült. Bár eredetileg nem volt tervezve, de 11 utcában az ivóvíz-vezetékeket is kicserélték, mert a feltárás során kiderült, hogy nagyon rossz állapotúak.

Nincs már sáros út a Honvédban. Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában