Lángos, pacal, vaddisznópörkölt, kacsamáj, húsos káposzta, kemencében sült csülök, babgulyás és birka

2019.10.06. 12:10

Nyilvános házibulival ünnepelték a csengelei étkeket

Az egész napos evésről szólt a csengeleiek szombati napja.

Munkatársunktól

Csengele - 2019.10.05. A Csengele Ház udvarán vállalkozó kedvű falusiak főztek falubelijeiknek. Olyan volt ez, mint egy hatalmas házibuli: a vendégek süteményt, üdítőt hoztak, ezzel köszönték meg a szakácsoknak a finom falatokat. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

A Csengele Ház udvarán vállalkozó kedvű falusiak főztek falubelijeiknek. Olyan volt ez, mint egy hatalmas házibuli: a vendégek süteményt, üdítőt hoztak, ezzel köszönték meg a szakácsoknak a finom falatokat. Nagyjából óránként készült el egy-egy étel, így ebédidőtől vacsoráig mindig volt mit enni. Lángos, pacal, vaddisznópörkölt, kacsamáj, húsos káposzta, kemencében sült csülök, babgulyás és birka is szerepelt a kínálatban, a falubeliek pedig szavazhattak is, melyik étel ízlett nekik a legjobban. Arra a kérdésre, miért éri meg saját költségen ételt főzni és azt ingyen szétosztani, a szakácsok azt mondták, ők így járulnak hozzá közösségük építéséhez, saját falubelijeik dicsérő szavai pedig, és az, hogy megmutathatják nekik, mit tudnak főzni, éppen elegendő fizetséget jelentenek számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában