Hoppá!

2019.10.04. 12:57

Üres az új busz – egyetlen utas szállt fel a próbajáratra Kishomokon

A Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálatán azt írták, „A szolgáltatásra van igény, a helyiek örömmel fogadják az önkormányzat segítségét.”

Kovács Erika

Próbajárat Vásárhelyen, egy darab utassal. Fotó: Kovács Erika

Mindössze egy utassal a fedélzetén gördült be a hódmezővásárhelyi önkormányzat „imázsfilmjében” Új-Kishomokra a próba­buszjárat. Az egyetlen utas az első megállóban leszállt. A Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálatán azt írták, „A szolgáltatásra van igény, a helyiek örömmel fogadják az önkormányzat segítségét.”

Próbajárat Vásárhelyen, egy darab utassal. Fotó: Kovács Erika

Új Kishomokon szeptember 1-jétől, próbajelleggel, napi háromszor jár a 16-os busz. Márki-Zay Péter polgármester is foglalkozott a buszjárattal a vasárnapi videójában.

– Korábban 4-en utaztak a reggeli járaton, a legutóbbi számláláson 8-an. A közösségi közlekedés érdekes kérdés. Azok, akik ingyen veszik igénybe, például a nyugdíjasok, a 2 óránkénti járatot sem találják elég sűrűnek. Viszont az 1-2 utast szállító buszjáratok óriási pazarlást jelentenek. A város évi 50 millió forintot fizet ezért – mondta és általánosságban megjegyezte, ez kidobott pénz.

Megkerestük a DAKK Zrt.-t, szerettük volna megtudni, mennyi az új-kishomoki busz tényleges utasszáma. Válaszukban mindössze azt írták, Vásárhely helyi autóbusz-közlekedésének megrendelője és finanszírozója az önkormányzat. A járatok utasforgalmát folyamatosan figyelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában