Rekordkísérlethez kapcsolódtak Szegeden is

2019.12.13. 16:50

Periódusos rendszert formáztak a Radnótisok

Az országban összesen 70 intézmény vett részt egy időpontban „nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekord” állítás kísérletében.

munkatársunktól

A Radnótis diákok a periódusos rendszer elemeinek felfedezésének sorrendjében rakták ki a saját élőképüket.

Fotó: Frank Yvette

Az esemény aktualitását az adta, hogy az idei év, a Periódusos Rendszer Nemzetközi Éve, ugyanis Mengyelejev első kézirata a periódusos rendszerről 150 éve született. A cél az volt, hogy periódusos rendszer valamely változatát innovatív módon performansz formájában mutassa be egy iskola, vagy valamely közösség 118 tanulója. A rekordkísérlethez csatlakozott a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium is. – Főként a kémia tagozatos diákjaink vettek részt benne, ám mivel ők nincsenek 118-an, csatlakoztak hozzájuk matek-fizikás osztálytársaik és más tagozatból is néhányan. A kémia munkaközösség pedagógusai azt találták ki, hogy a gyerekek az elemek felfedezésének éve szerint vonuljanak be a tornaterembe és álljanak be periódusos rendszer alakzatba – magyarázta Nagy Anett, az intézmény megbízott igazgatója. A diákok különböző színű pólóin szerepelt az adott elem neve, hogy minden gördülékenyen menjen hat próbát tartottak az esemény előtt. Megtudtuk, oktatási célja is volt a kísérletnek, a diákok utána néztek annak az elemnek, amit bemutattak. A rekordkísérletről másfél perces videó készült.

A Radnótis diákok a periódusos rendszer elemeinek felfedezésének sorrendjében rakták ki a saját élőképüket.
Fotó: Frank Yvette

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában