Az autók gázkibocsátását is vizsgálhatták a kar nyílt napján

2020.01.19. 08:13

A természettudományokkal ismerkedhettetk a végzősök

A Szegedi Tudományegyetem minden negyedik hallgatója a Természettudományi és Informatikai Karra jár.

H. E.

Szeged - 2020.01.18. Nyílt napot tartott az SZTE természettudományi kar az Agórában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A felsőoktatási intézmény legnagyobb kara évek óta hagyományosan a Szent-Györgyi Albert Agórában tartja nyílt napját, ahová a továbbtanulás előtt álló fiatalokat és szüleiket várják. Szombaton a 7 intézet mind a 16 alapszaka bemutatkozott az eseményen, valamilyen látványos bemutatóval vagy előadással, emellett a start ösztöndíjról, a kollégiumi életről is kaptak tájékoztatást az érdeklődők. – Ebben a tanévben 1800 elősünk van, ebből ezren az Informatikai Intézet hallgatói, vitathatatlanul itt vannak a legnépszerűbb képzéseink.

 

A nap célja, hogy közelebb hozzuk a fiatalokhoz a természettudományos tárgyakat, és akik még bizonytalanok, segítsünk nekik a döntésben – tudatta Palágyi Kálmán, közkapcsolati dékánhelyettes. Szögi Franciska egyáltalán nem volt bizonytalan, ő geológus szeretne lenni, így céltudatosan a Földrajzi és Földtani Intézet standjánál állt meg. – Nagyon szeretem a földrajzot, abból fogok emelt szinten érettségizni, és a földtudományi szakon szeretném folytatni a tanulmányaimat– mondta a szegedi Karolina gimnázium végzőse, miközben a kőzeteket vizsgálta mikroszkóppal. Ahogy Franciska, mindenki megtalálhatta a kedvére valót: a biológusjelölteket növényfelismerő kvízzel, a fizikusokat az autók gázkibocsátásának elemzésével várták. A Kémiai Intézet bemutatóján házi lávalámpát készíthettek a leendő vegyészek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában