Sokak által a legtöbbre tartott nemes hal a süllő a gasztronómiában

2020.01.24. 15:49

Az asztalig követtük az év halát

A nagyobb tavakban és folyókban élő süllő nyerte az év hala szavazást. A Magyar Haltani Társaság honlapján választották meg 2020 halát. Mi pedig elmentünk Szeged legújabb halászcsárdájába, a Szálkába, ahol Gyurik Tamás séf segítségével készítettük el a nemes halat.

Arany T. János

Gyurik Tamás, a Szálka halászcsárda séfje egészben sütötte meg nekünk a 2020-as év halát, a süllőt. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

– A süllő az egyik legnépszerűbb ragadozó halunk. Kedveltségét annak is köszönheti, hogy szinte minden víztípusban megtalálja életfeltételeit, így Csongrád megyében egyaránt otthon van a folyókban és a nagyobb állóvizekben is – mondta lapunknak korábban Láda Gáspár, a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. A folyótól aztán az asztalig kísértük a halat, amiben Gyurik Tamás, a Szálka halászcsárda séfje volt a segítségünkre.

A hazai természetes vizek legnemesebbik halaként számon tartott süllő a ragadozó halas horgászok kedvence, de a gasztronómiában is sokak által a legtöbbre tartott hal. Hogy süllőnek vagy fogasnak hívjuk a halat, az attól függ, mekkora méretű példányról beszélünk.

Cikkünket keresse a szombati Délmagyarországban!

Gyurik Tamás, a Szálka halászcsárda séfje egészben sütötte meg nekünk a 2020-as év halát, a süllőt. Fotó: Török János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában