Félévzáró zongora vizsgakoncert a bordányi iskolában

2020.01.22. 19:51

Nagycsoportos óvodás is játszott

A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zongora tanszak tanulóinak félévzáró bemutatói zajlanak a napokban. Szerdán egy hatéves óvodás a saját szerzeményét is előadta.

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Ocskó Zoltán, a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, az intézmény 248 diákja közül 56-an tanulnak zenét. A furulya, citera, gitár, zongora, hegedű és népi ének közül a legnépszerűbb, fej-fej mellett a zongora és a gitár.

A zene mellett képzőművészeti oktatás is folyik az iskolában, 59-en festészetet tanulnak, 43-an pedig szobrászkodnak. Mindezek mellett modern kortárs táncokat is elsajátíthatnak a bordányi diákok az iskolában.

A zongora tanszak növendékei közül szerda délután tizenhét diák mutatta meg tudását.

– A zongoraoktatásnak jók a tárgyi és humán feltételei is, az előző tanévben három hangszert, kaptunk – két elektromosat, egy mechanikusat. A már nyugdíjas pedagógusunk, Bodoláné Szabó Emília helyét pedig két mesterszakos zongoraművész egyetemista – Sokacz Zsófia és Szilágyi Kristóf – vette át, akik másfél hónapja foglalkoznak a diákokkal – tette hozzá az intézményvezető a bemutató koncert előtt. – Bár még csak másfél hónap telt el, így is sokat fejlődtek a gyerekek. Előre mondhatom, hogy mindenkire büszkék vagyunk és előre gratulálunk – mondta Zsófia.

Elsőként a hatéves nagycsoportos óvodás, Bakó Benett ült a zongora elé, aki a Harangjáték és a Hinta-palinta mellett, egy saját szerzeményt is előadott. A vizsgakoncert után a kisfiú azt mondta, középsősként kezdett foglalkozni a hangszerrel, a zenében a dallamot szereti és kis gondolkodás után úgy fogalmazott, az tetszik neki a zongorázásban, hogy jó hangok vannak benne.

A 7.b osztályos Szabó Noémi, aki negyedik éve zongorázik, Ludovico Einaudi olasz zeneszerző, zongorista Fehér felhők című darabját játszotta kellő magabiztossággal. – Megtetszett a darab és szerettem volna megtanulni. Szeptember óta dolgoztam rajta, de nem vagyok teljesen elégedett – mondta a koncert után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában