Leginkább elhivatottság szükséges a tanyagondnoksághoz

2020.01.07. 07:00

Tanács Ildikó 14 éve járja Zákányszék tanyavilágát

Zákányszék tanyagondnoki szolgálatának Lada Nivájával Tanács Ildikó társaságában zötykölődtünk a ködös homokháti tájon át, fagyott földutakon keresztül, hogy meglátogassunk néhány, hivatalos kifejezéssel élve ellátottat, azaz tanyán élő embert.

Arany T. János

Zákányszék 2020.01.03. Tanács Ildikó tanyagondnok, télen is járja a zákányszéki tanyavilágot és segít az ott élõ rászorulókon. képen: Némethné Marika és Tanács Ildikó tanyagondnok fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

 

Hivatalos nevén a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központhoz tartozó zákányszéki szociális alapszolgáltatási 2. telephelyén, a Lengyel téren a polgármesteri hivatalhoz közel várakoztunk Tanács Ildikóra, aki egy leharcolt, de igen strapabíró és megbízható Lada Nivával futott be.

Míg a hidegben keményre fagyott úttalan utakon zötykölődtünk a téli ködben, zúzmarában, arra gondoltam, ha most itt kitennének a kocsiból, biztos elsírnám magam. Sofőrünk tősgyökeres zákányszéki, jól ismer minden dűlőt és földutat. Ildikó útközben elmesélte, 14 évvel ezelőtt tanyafelelősként kezdte a munkát egy kismotorral, aminek a kis, tömör kereke gyakran úgy elakadt a homokban, hogy alulról is jól meg tudta figyelni a növényzetet. A Lada Niva sokkal komfortosabb. Zákányszék tanyavilága három körzetből áll, Ildikóé az egyes számú, 50-60 emberre néznek rá rendszeresen.

Írásunkat keresse a keddi Délmagyarországban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában