Helyi közélet

2020.01.03. 15:08

Újabb nemzetközi szervezet tagja a GTK

Sikerrel kezdi az évet a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, amely 2020-tól tagja a European Foundation for Management De­­velopment (EFMD) nemzetközi nonprofit szervezetnek.

Az EFMD-tagsággal új lehetőségek nyílnak meg. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A világ egyetemeinek mindössze 10 százaléka mondhatja ezt el magáról, Magyarországról eddig négy felsőoktatási intézmény volt a tagja, a három fővárosi és a Pécsi Tudományegyetem mellé csatlakozott most a szegedi kar is.

Az EFMD elsődleges célja, hogy támogassa a belső minő­ség­biztosítási folyamatok fejlesztését és kapcsolatot építsen a gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézmények és vállalati partnerek között. Ezenkívül különböző szolgáltatásokat nyújt a tagjainak, többek között szakmai konferenciákat, tréningeket és közös gondolkodásra ösztönző programokat, valamint támogatja a szervezeteket abban, hogy tevékenységük minőségét és hatását folyamatosan nyomon kövessék. Mindemellett akkreditációs testületi bizottságként is működik, amelynek révén lehetőség nyílik intézményi, képzési program vagy akár digitális tanfolyam akkreditációs eljárásának sikeres előkészítésére.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar jelezte, hogy nagy elismerést jelent a tagság, mivel kiemelt stratégiai céljaik között szerepel a nemzetköziesítés erősítése, be­leértve a nemzetközi EPAS akkreditációs eljárásra való felkészülést, amelynek eléréséhez egy lépéssel közelebb kerülhetnek a mostani tagságnak kö­szönhetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában