A Kapocs Népfőiskola családias összejövetele

2020.02.14. 11:32

Cserebere, kóstolás, ötletbörze a klubban

Ettek, ittak, magokat cseréltek, de leginkább beszélgettek és jól érezték magukat a résztvevők a mórahalmi Kapocs Népfőiskola szervezésében megrendezett csereberén, ­kóstoláson és ötletbörzén a helyi Cacao Clubban.

Arany T. János

Mórahalom, népfõiskola cser-bere, saját termények bemutatása, klub összejövetel fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Már a hivatalos kezdés, 17 óra előtt gyűltek az érdeklődők és a házi portékák a mórahalmi Cacao Clubban, ahol a Kapocs Népfőiskola szervezésében jöttek össze az érdeklődők, akik kóstolót hozhattak házi, saját készítésű termékeikből, megoszthatták a többiekkel növényeiket, a vetőmagvakat, szaporító anyagokat.

– A biokertész klub adta az ötletet. Ez egy családias összejövetel, mindenki azt hoz, amit akar – mondta Kovács-Tanács Istvánné, a népfőiskola szakmai vezetője, aki szilva- és sütőtöklekvárral érkezett. Ótott Kovács Józsefné Margó néni is lekvárt hozott, ő is szilvából főzte.

– Én nem darálom le, a hosszú bőre benne marad, mi így szeretjük – mutatta. Kovács-Tanács Istvánné ezzel szemben ledarálja és a régi hagyományos módszerre esküszik: nagy mennyiségben, üstben készíti el a szilvalekvárt. A sütőtökből készült lekvár viszont a férje specialitása, aki még a nagymamájától leste le azt a trükköt, hogy mustot is tesz bele. Stampf Mariann, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. ügyvezetője a bodzaszörp mellett a kiskertjükben termett növények magját – sóska, mángold és rukola – hozta el.

– Igyekszünk mindent megtermelni otthon magunknak vegyszermentesen – mondta. Egy másik érdeklődő pattogatni való kukoricával érkezett. Itt volt Tóth Szabolcs is, akiről már írtunk lapunkban: 1999 óta foglalkozik tejelő cigája juhok tartásával és sajtkészítéssel. Ő is hozott kóstolót, gyorsan fogyott a többfajta finomságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában