Rendhagyó lesz a karnevál

2020.02.06. 17:38

Busójárás nélkül űzik el a telet a szentesiek

Szakít a hagyományokkal a város, idén már nem a mohácsi álarcosok fogják elűzni a telet a 19. Télbúcsúztató Karneválon.

M.A.

Illusztráció: Majzik Attila

A „búcsúzkodás” is rövidebb lesz, az eddigi évek kétnapos rendezvénye helyett idén egynapos lesz a karnevál. Ugyanakkor a tavaly első alkalommal megrendezett Gamer Party nagy sikere miatt idén még több gamer és youtuber jön majd Szentesre.

Az egynapos karnevál február 22-én 9 órakor az óvodások és iskolások bemutatójával kezdődik a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, majd indul a II. Szentesi Gamer Party, ahol közös játék és közönségtalálkozó során találkozhatnak a gyerekek a youtuberekkel, Zsomac-el, Istivel, Unfieldel és AlmasPetiiivel. Az érdeklődők eközben ingyenesen próbálhatják ki a gamer állomásokat, ahol lesz Brawl Stars, PS, XBox, Nintendo, Oculus Rift CV2 és autószimulátor is, emellett napközben fánk kóstolás, ingyenes ugrálóvár, kiszebáb készítés és arcfestés is várja a gyermekeket.

A sportcsarnok előtt is egész napos programokkal készülnek a szervezők, a gasztro udvar és kirakodóvásár mellett a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület íjászattal, középkori tollassal és szabaduló sátorral várja majd a legbátrabbakat boszorkánysátruknál.

A telet 17 órakor temetik majd a sportcsarnoknál a Vaga Banda gólyalábas csoport és tűzzsonglőrök közreműködésével tűzgyújtással és kiszebáb égetéssel, az esti programok pedig fél hétkor kezdődnek a Szentesi Kiss Bálint Kötélugró Sportegyesület bemutatójával. Utánuk Vanek Andor lép a színpadra fél nyolckor, a napot pedig a Kelemen Kabátban koncertje zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában