Johanna közönségtalálkozó

2020.02.12. 21:09

Kaotikus és pimasz ősbemutatóval készülnek a Mohácsi-testvérek

Közönségtalálkozót szervezett a Szegedi Nemzeti Színház a Johanna című színmű ősbemutatója apropóján szerdán, a Somogyi-könyvtárban.

Koós Kata

(balról) Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium tanára Mohácsi János rendezővel, Barnák László direktorral és Kárász Zénó színművésszel. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Jeanne d'Arc, az Orléans-i szűz története ezúttal a Mohácsi-testvérek feldolgozásában elevenedik meg a színpadon, első alkalommal a napfény városában. A darab premierjét február 21-én tartják a Kisszínházban.

A közönségtalálkozón Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium tanára Mohácsi János rendezővel, Barnák László színházigazgatóval és Kárász Zénó színművésszel beszélgetett.

A rendező kifejtette, a színháztól kapták testvérével, Mohácsi Istvánnal a felkérést Johanna történetének olyan feldolgozására, melyre korábban még nem volt példa.

 

– Ezért pusztán a történeti tényekből indultunk ki, nem pedig a mégoly nemes irodalmi alapszövegekből – közölte.

Barnák László elmondta, bő egy évtizede nyomon követi a Mohácsi-testvérek munkásságát, sikereit.

– Úgy gondoltuk Horgas Ádám főrendezővel, hogy nagyon jót tenne a társulatnak, ha megismerkednének a Mohácsi-testvérekkel és munkamódszerükkel – fejtette ki a színi direktor, aki maga is szerepel az előadásban.

Mohácsi János elmondta kaotikus és pimasz produkciót láthat majd a közönség, amely során a zenészek mellett a színészek is hangszeren játszanak, egy galamb mobiltelefonál, sőt, a nézők is megszólíttatnak.

– Hogy unalmas nem lesz, azt garantálom! – ígérte.

Kárász Zénó elárulta: a próbafolyamat sem szokványos. A színészek az előadás vázát kapták mindössze kézhez, a szöveget a próbák során a rendezővel közösen, spontán ötletelve véglegesítik.

A főszerepben Ágoston Katalint láthatja majd a közönség, aki tavaly óta erősíti a szegedi színház társulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában