Havonta intézhetjük ügyeinket helyben

2020.02.18. 11:13

Ötven településre megy kormányablakbusz

Március 1-jével havonta egyszer kormányablakbusz látogat majd el a megye minden településére, ahol nincs kormányablak. Az ott élők a speciális járműben el tudnak intézni minden olyan ügyet, amit a kormányablakokban.

Hajó Edina

Fotó: Szilágyi Gergely

Az ügysegédeket váltja a megye kisebb településein a kormány­ablakbusz március elsejétől.

– A települési ügysegédi feladatokat ellátó kollégák a járási hivatalok munkatársai, egy-két hetente néhány órában fogadták a polgármesteri hivatalok épületében az ügyfeleket. Ám ők – a megfelelő informatikai háttér hiányában – nem érték el a szakrendszereket, leginkább közvetítő feladatokat láttak el, a helyszínen nem tudtak érdemben ügyet intézni – magyarázta a változás okát Juhász Tünde kormánymegbízott.

Ezért gondolták úgy a Csongrád Megyei Kormányhiva­tal vezetői, hogy márciustól ha­­vonta egy alkalommal mo­­bil ügyfélszolgálat – kormányablakbusz – jár ki minden településre, ahol nincs kormányablak. A megyében 13 kormányablak van, a több szegedi mellett a járási központokban, valamint Üllésen, Sándorfalván és Mindszenten.

– A kisebb települések lakosai a buszban el tudnak intézni minden olyan ügyet, amit a kormányablakokban. Ezzel érdemi szolgáltatást nyújtunk, fix, rendszeres időpontokban – fejtette ki a kormánymegbízott.

Juhász Tünde azt is el­mondta, az ügysegédeknél mi­­nimális ügyintézés történt. Ferencszálláson tavaly egész évben például 44 kérelem ér­kezett, míg Tiszaszigeten 98. A kormányablakbuszban két munkaállomás van, egyszerre két embert tudnak kiszolgálni. A leggyakrabban személyi ok­mányok megújítása és ügyfélkapu nyitása miatt fordulnak hozzájuk a lakosok.

– Március 1-jén indul el az új rendszer, meglátjuk, mekkora igény van rá, ha szükséges, sűrűbben megyünk majd – mondta a kormánymegbízott.

A mobil ügyfélszolgálat pontos kitelepüléseiről a www.csmkh.hu oldalon olvashatnak, illetve az önkormányzatok is tájékoztatják a lakosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában