Helyi közélet

2020.03.31. 19:50

Füzetborítókra, lámpaernyőre kerülnek Máté Bence fotói

Máté Bence természetfotóival díszített füzetekből is tanulhatnak mostantól a diákok. A 12 különféle képet a pusztaszeri természetfotós szabadtéri kiállításának anyagából választották ki.

T. K.

Forrás: DM

Különleges füzetkollekciót adott ki az egyik magyar is­­kola­termékeket forgalmazó cég. Máté Bence pusztaszeri természetfotós 12 alkotását vá­­lasztották ki, ezek kerültek a termékek borítójára.

– Az országjáró szabadtéri kiállításomnak köszönhettem ezt a felkérést, annak apro­pó­ján kerestek meg, hogy mű­­ködjünk együtt. A tárlat képanyagából választottuk ki a képeket, értelemszerűen olyanokat, amelyek a gyerekek számára is szerethetők, kedvesek. Minőségben is nagyon jók lettek a füzetek, az állatok kontúrvonalai 3D-s hatásúak. Összességében szebb lett, mint amire számítottam – mesélte lapunknak Máté Bence, aki ak­­tívan részt vett ebben a munkában. Mint fogalmazott, így az alkotás örömét újra átélhette képei kapcsán.

A fiatal természetfotós el­­árulta: sok felkérést kapott az utóbbi időszakban, igyekezett ezek közül azokat kiválasztani, amelyek minőségi termékeket ígértek. Ezért bólintott rá azoknak a lámpáknak a gyártására is, amelyek szintén az ő fotóival lesznek ellátva. Ezek egy kicsit a szabadtéri kiállítás hangulatát viszik majd a szobákba. – Ezeknek a termékeknek kö­szönhetően az igényes fotókat is fogyaszthatóvá tesszük, aminek külön örülök – tette hozzá Máté Bence.

A füzeteket egyelőre csak online lehet megvásárolni, de a koronavírus miatti korlá­tozások után a papír-írószer üzletekben is hozzáférhetővé válnak. A lámpák még a tervezés fázisában vannak, de hamarosan azok is kaphatók lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában