Gyorsan cselekedtek

2020.03.19. 09:43

Keddre eltűnt a tápéi szeméthalom – Fotók

A hétvégén, vasárnap a tápéi Honfoglalás utca egyik háza – a feliratról kiderült, eladó – előtt az út mindkét oldalán rengeteg hulladék, lom volt. Lapunk jelzésére az illetékesek utánajártak az eredetének, és elszállították.

Imre Péter

Ezt a szeméthalmot tüntették el az illetékesek Tápéról. Fotó: Frank Yvette

Vasárnap Tápén jártunk, ahol a falu, illetve a város szélén, a Szeged-Tápé táblától pár mé­­terre rengeteg hulladékot halmozott fel valaki az egyik Honfoglalás utcai háznál, amelyen virított a felirat: eladó. Gyanítható volt, onnan származhat, amit a „lomisok” már szétdúrtak, keresgéltek, válogattak benne.

– A bejelentések nyomán igyekszünk rajtakapni, tetten érni az illegális szemetelőket, hulladéklerakókat, illetve kötelezzük az illetőt – amennyiben kiderül ki a felelős – az elszállításra. Az esetekről értesítjük a közterület felügyeletet, ők rendelkeznek hatósági jogkörrel, jogosultsággal – mondta Koltai­né Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, mikor megemlítettük a tápéi hulladéklerakást.

Hétfőn délután ismét kilátogattunk a helyszínre, ahol a közelben lakó Bárdos Róberttel, a tápéi polgárőr egyesület egyik tagjával találkoztunk. Közölte: az eladó ház tulajdonosa már a múlt héten elkezdte kipakolni a szemetet, hulladékot az ingatlan elé, az úttest mindkét oldalára. Közte 7 televízióval és 2 monitorral. Gémes Ferenctől, a Szegedi Hulladékgazdálkodási NKft. rendészeti vezetőjétől, aki a helyi zöldkommandó operatív vezetője is, megtudtuk, a tulaj megrendelte a lomtalanítást, mégsem az elmondottak szerint járt el, ugyanis akkor közlik a kihelyezhető és a nem kihelyezhető hulladékok fajtáját, listáját. A ház elől felhívták telefonon.

– Együttműködő volt, eljött a helyszínre, rendbe tette azt, a veszélyesnek számító tárgyakat, elektronikai berendezéseket pedig visszahordta az udvarra, és megígérte, elviszi a tápéi hulladékudvarba – tájékoztatott Gémes. A többit kedden délelőtt már elszállították.

Gémes Ferenc elmondta, lom­­talanításkor nem lehet kihelyezni veszélyes hulladékot, gumiabroncsot, elektronikát, elektronikai készüléket, nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű mellékterméket, állatok tetemeit, mezőgazdasági és ipari hulladékot, építési és bontási törmeléket, hulladékká vált gépjárműalkatrészt és háztartási, kommunális hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában