Helyi közélet

2020.03.04. 10:40

Térhatású fecskék a falon

Minden évszakban élmény vé­­gigsétálni a lábasházas szegedi nyaralóövezeteken: nincs két egyforma házikó a Sárgán vagy a Tiszavirág üdülőtelepen.

Farkas Judit

Nem festett, domború: térhatású fecskék repülnek ezen a házon az üdülőtelepen. Fotó: Farkas Judit

Ahogy a kiskertes övezetek építményeinél, itt, a Tisza hullámte­rében is az a jellemző, hogy ab­­ból épült a ház, amit szerezni tudtak, és nincs olyan szerzemény, amit ne lehetne valamire felhasználni. Van, ahol nem vit­­ték túlzásba az építkezést, mindössze egy lakókocsit raktak fel a lábakon álló teraszra. A „sufnituning” szellemiségnek megfelelően a díszítés is sok épületen egyedi. Színes csempékkel, faragásokkal, feliratokkal, vicces, hangulatos ötletekkel lehet találkozni – láttunk olyan nyaralóházat – inkább há­­zikót – is, amit mintha Ma­kovecz stílusában újítottak volna fel.

Nem festett, domború: térhatású fecskék repülnek ezen a házon az üdülőtelepen. Fotó: Farkas Judit

Van homlokzat, amit horgony, van, amit meg festett uszadékfa díszít, legutóbbi kedvenceink a nagymellű hableány és mókusos-halas vaskapu. Na meg a kurta lábakon álló fecskés ház, ami, megtudtuk, pár éve még teljesen le volt robbanva – ehhez képest most térhatású madarak repülnek a falain. Messziről festettnek tűntek, közelről láttuk, hogy van itt több dimenzió is.

Ez azért is jó hír, mert a legújabb hírek szerint kétmillió fecske hiányzik Magyarországról. Legalább a falon látni, ha már az ereszek alatt egyre ritkábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában