jó tanácsok karanténfrizurához

2020.04.21. 12:57

A fodrászoknál sem állt meg az élet

Hullámokban érték el a szépségipart a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások. A lépéskényszerbe került fodrászok a vendégekhez alkalmazkodva, csökkentett vagy módosított nyitva tartással válaszoltak. Az ügyfelek egy része inkább otthon maradt, mások szinte kétségbeesve kértek új időpontot. A „maradj otthon” felhívás pedig elhozta a karanténfodrászatot. De mit tanácsol a szakember?

T.Sz.

Forrás: Pixabay

A megszokottnál szűkebb korlátok közé terelt mindennapokban ugyan a fodrász mellőzésénél fajsúlyosabb problémákkal is megküzdünk, mégse becsüljük alá az értő kezekkel ápoltatott frizura hiányának lelket gyötrő hatását. A szépségápolásra szakosodott vállalkozók egy része folytatta a szolgáltatását, míg mások szinte egyből becsukták a boltot. Utóbbiak mostanra extra higiénikus szigor mellett visszatérnek a frontvonalba.

Virág-Kis Márta hódmezővásárhelyi fodrász azt mondta: bár sokan megtették, hogy bezártak, ő a folyamatos munka mellett döntött a korlátozások idejére is. Bár a vendégköre fiatalabb és idősebb tagjai közül sokan inkább lemondták a korábban lefoglalt időpontokat. Főként a korlátozásokat szigorúan betartókat jellemzi ez. Sőt, a szabálykövetők egy része még az otthoni kókányolást is mellőzte – derült ki Márta tapasztalataiból –, ők egyszerűen kivárnak. A fodrászok szinte kivétel nélkül azt tanácsolják vendégeiknek, ne nyúljanak hozzá a frizurájukhoz. Gondoljanak inkább bele, mekkora kárt okozhatnak egy rosszul sikerült otthoni hajfestéssel.

– Azoknak, akik végképp nem bírják elviselni a lenövésük látványát, összekészítem az általam használt festéket, hogy legalább a professzionális anyagokat ne nélkülözzék – mondta Virág-Kis Márta.

– Fontos szempont, hogy ne kezdjék el a teljes hajukra felkenni, csupán a T-vonalat, azaz az első kontúrokat és a választékot fessék. Így kisebb eséllyel követnek el nagyobb hibákat, elkerülhető a foltos végeredmény. A félhosszú-hosszú hajúaknak könnyebb a helyzete, a rövidebb frizurát viselők jobban megsínylik a várakozást. Esetükben a forma szétesése lehet aggasztó, és a festék lenövése is látványosabb, hiszen a felső fedőrész nem takarja a fej többi részét. A vásárhelyi fodrász azt mondja, higgyék el, nem éri meg kockáztatni, inkább legyenek erősek, és bírják ki, hogy nem nyúlnak a frizurához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában