54 igazolt fertőzött van Csongrád megyében

2020.04.17. 09:37

Adományokat vitt a makói polgármester az időseket ellátó intézményekbe

Csongrád megye továbbra is az ötödik legfertőzöttebb része az országnak. A megyében már csaknem negyven olyan cég van, amelyik valamilyen védőfelszerelést gyárt.

Munkatársunktól

Az ország sok általános iskolájában gondolhatják ugyanazt a tanárok, mint sándorfalvi kollégáik.

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Közben már csaknem 40 Csongrád megyei védőeszközöket, maszkokat, fertőtlenítőszereket forgalmazó vagy gyártó vállalkozás került be a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adatbázisába. Mostantól azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését is várják, akik helyiségfertőtlenítéssel tudják segíteni a biztonságos munkakörnyezet kialakítását. Az adatbázis célja, hogy segítse a járvány idején is termelő, működő vállalkozásokat a munkához szükséges védőeszközök, fertőtlenítő anyagok beszerzésében – írta honlapján a Rádió88.

Felújítanak a járvány alatt

A hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban a járványügyi korlátozások alatt elkezdték az épület karbantartását. A héten felújították a tánciskola parkettáját, az információs táblák modernebb, LED-izzós háttérvilágítást kaptak. Elkészültek a szakköri termekkel, befejezték az alagso­­ri szint, az öltözők felújítását, és kifestették az első emeleti ki­­­állítóteret.

Frissítik a tájékoztató plakátokat. Szombattól újabb egy hétre hosszabbítják meg a kijárási korlátozásokat.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

A hódmezővásárhelyi és környéki állatmenhelyek továbbra is várják a támogatásokat, hi­­szen az elhúzódó korlátozó in­tézkedések nehezítik a szervezetek napi működését. Eközben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphassanak az ellátási helyzet alakulásáról.

Gyümölcsöt és Szájmaszkot is vitt a makói polgármester

Adományokat vitt az idősek át­meneti gondozóházába, illetve a Szivárvány Idősotthonba Ma­­kón a város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet Botlik Anita ön­­kormányzati képviselő társaságában. A dolgozók és a lakók a gondozóházban almát, csokoládét, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt és egyszer használatos szájmaszkokat kaptak, az idős­otthonba pedig almát, banánt, narancsot és 120 mosható szájmaszkot vittek.

Zárva vannak, de dolgoznak

A veszélyhelyzet kihirdetését követően március 16-tól zárva tart a bordányi Faluház és Könyvtár, nem fogadja látogatóit, olvasóit, nem dolgoznak a házban működő csoportok és közösségek sem. Az intézmény munkatársai azonban most is dolgoznak, részben a faluházban, részben pedig otthonról. Továbbra is kiemelt feladat a lakosság in­formálása – írták a település kö­­­zösségi oldalán.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában