Szegedi Járási Ügyészség

2020.04.29. 09:12

Három évre elég potencianövelőt próbált csempészni

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a svéd állampolgárságú férfivel szemben, aki a tavalyi év végén több mint 160 doboz potencianövelő tablettát próbál meg Szerbiából jövet Magyarországra csempészni.

delmagyar.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pixabay

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 27-én jelentkezett belépésre Röszkénél egy svéd személygépkocsival. Miután azt mondta, hogy nincs semmi elvámolnivalója, a pénzügyőrök vámvizsgálatot tartottak nála. Ekkor találták meg a mintegy 160 doboz potencianövelő tablettát.

A tabletták illegális gyógyszernek minősülnek, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, gyógyszertári forgalomban nem beszerezhetők. A férfi a készítményeket magáénak vallotta, azonban – a hatóanyagukra figyelemmel – a napi adagolást tekintve mintegy 820 napra elegendő illegális gyógyszert próbált meg becsempészni, ami indokolatlan mennyiségnek minősül.

A járási ügyészség a vádlottat gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában