200 millió forintos költségből

2020.04.27. 12:52

Zárt árkot építenek Székkutason a Kossuth utcában

Székkutas bruttó 200 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a csapadékvíz-elvezető rendszer továbbfejlesztésére. A községben hamarosan a harmadik ütemmel folytatják a beruházást.

Kovács Erika

A Kossuth utca Székkutas egyik legszűkebb utcája.

Fotó: Kovács Erika

– A bruttó 200 millió forintos költségből a Kossuth utcán zárt csapadékrendszert építünk összefolyókkal. Ez az egyik legszűkebb utcánk, ahol nem lehet hagyományos módon elvezetni a vizet, mert nincs hely hagyományos árkok létesítésére. A Kossuth utcán ez minden nagyobb esőnél problémát jelent – mondta Szél István, Székkutas polgármestere.

Azt a földmedrű árkot pedig, ami a településről kivezeti a vizet, ugyanebből a forrásból beton aljzattal látják majd el.

A Kossuth utca Székkutas egyik legszűkebb utcája.
Fotó: Kovács Erika

A Kossuth utca egyik fele aszfaltos, a másik földes. Utóbbi szilárd burkolására a Magyar Falu programban pályáznak majd. Az aszfaltos részt pedig a csapadékelvezető megépítése után helyreállítják.

A konkrét munkákról az önkormányzat a közeljövőben kiscsoportos megbeszéléseken tájékoztatja a lakosságot.

A székkutasi önkormányzat a 2010-es nagy belvíz után döntött a belvízelvezető csatornarendszer felújításáról. A belterületi vízelvezető rendszer rehabilitációjának első üteme 2012-ben készült el. A település orosházi oldalán 80 millió forintból mélyítették, tisztították az árkokat. Egy másik pályázaton 220 millió forintot nyert az önkormányzat a második ütemre, amiből 2017 őszére 3 kilométer hosszan újították fel a vízelvezető rendszert, 2800 méteren betonaljat is kaptak az árkok. Három szűk utcában pedig zárt csatornát építettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában