Helyi közélet

2020.05.12. 11:23

Babyboom a Szegedi Vadasparkban

Igazán aktívan teltek az elmúlt hetek a Szegedi Vadasparkban.

delmagyar.hu

Bár a veszélyhelyzet miatt zárva tartottunk látogatóink előtt, a legfontosabb eseményekről igyekeztünk folyamatosan beszámolni, hiszen nálunk az élet nem állt meg. Ahogy korábban megírtuk, az év egyik zoológiai szenzációja volt az a két keafióka, amelyek tavasszal keltek ki. Magyarországon soha nem sikerült szaporítani a világ legokosabb madarát, így méltán lehetünk büszkék rájuk. Beszámoltunk a kis lajhár születéséről is, aki a következő hónapokat még anyja hasába kapaszkodva tölti, de a szemfüles látogatóink azért megpillanthatják már, hiszen nagyon szépen cseperedik.

Nem ők voltak az egyedüli kis jövevények az utóbbi hetekben. A legnépesebb gyereksereg kétség kívül a kecskéknél található, ahol több, mint egy tucatnyi gida szaladgál. Vannak köztük ikrek és hármasikrek is.
A tavaszi napsütést a farönkön üldögélve, vagy anyjukhoz bújva töltik, a látogatók legnagyobb örömére. Sokan lettek a muflonok is. A tágas kifutójukat szépen belakták, így őket is láthatják, ha kilátogatnak hozzánk.
Ahogy a Bennett-kengurukat is, mert ez a tavasz sem múlhat el kis kenguruk nélkül.

Az üregekből sok pici fej is előbukkanhat dél-amerikai bemutatónk egyik kifutójában, ahol számos prérikutyakölyök látta meg a napvilágot. Igazán kedves látvány, amikor a felnőttekhez hasonlóan peckesen állnak, ledermedve, ha valamelyikük veszélyt jelez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában