Szegedi lövöldöző rabló

2020.05.28. 16:50

Megsértette a pénz-, az iratkezelési- és a vagyonnal való gazdálkodás szabályait is a kirúgott csoportvezető

Újabb részletek derültek ki csütörtökön, a véleményező közgyűlésen a hódmezővásárhelyi önkormányzatnál történt visszaélésekről. Az ügy a napokban történt szegedi rablások tettesének kézre kerítése után derült ki, addig a városháza vezetése nem beszélt róla a nyilvánosság előtt.

Kovács Erika

Forrás: DM

Mint lapunk elsőként megírta, a feltételezések szerint a szegedi rabló korábban a vásárhelyi hivatalban dolgozott vezető beosztásban, csoportvezetőként. Februárban bocsátották el.

- A hivatalban történt visszaélésekről miért csak összapparátusi értekezleten esett szó, miért nem kapott erről tájékoztatást a képviselő-testület? Az előző vezetés mondvacsinált ügyeiről a polgármester rendszeresen tájékoztatja a sajtót. Szeretnénk megtudni az igazságot, miért tettek feljelentést a volt csoportvezető ellen? – ezt napirend előtt kérdezte Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő.

Juhász Róbert, belső ellenőrzési csoportvezető elmondta, a hivatalban május elején tett bejelentést egy ügyfél. Ekkor kérte fel az aljegyző a belső ellenőrzési csoportot egy soron kívüli vizsgálatra, ami május 6-án kezdődött. A jelentésük május 18-án készült el, amit az aljegyző május 22-én hagyott jóvá.

- Hat esetben tártunk fel szabálytalanságot. A csoportvezető felkészültsége megfelelő volt, de köztisztviselői magatartásnak ellentmondóan járt el több esetben. Megsértette az önkormányzat pénzkezelési, iratkezelési- és vagyonnal való gazdálkodásának szabályait, amivel nemcsak erkölcsi, hanem anyagi kárt is okozott a hivatalnak – sorolta.

A belső ellenőrök azt javasolták a hivatal vezetésének, hogy az önkormányzatot ért anyagi hátrány miatt indítsanak kártérítési eljárást és büntetőeljárást – hangzott el a közgyűlésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában