Karbantartás

2020.05.01. 13:45

Veszélybe kerülhet az autónk garanciája

A járvány megjelenésével felértékelődött a gépkocsik napi szintű használata, a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében csökkenteni kell a személyes kontaktusok számát – a közösségi közlekedésnél ajánlottabb az autózás. Most még inkább fontos a jármű megfelelő műszaki állapotának megőrzése.

Munkatársunktól

Ajánlat járványhelyzetben.

Forrás: DM

Gumi- és pollenszűrőcsere, fo­lyadékszintmérés, futómű- és fékrendszertisztítás – néhány feladat azok közül, amelyeket mindenképpen el kell végezni autónk tavaszi felkészítése so­­rán. Érdemes időben bejelentkezni a szervizbe, lehet, hogy később már nehezen tudnak a szakemberek időt szorítani egy-egy munkára. A jelenlegi járványügyi helyzetben azonban sokan visszamondták a szerviz­alkalmat.

Anyagi veszteség

Ez valahol érthető, az emberek, ha tehetik, maradjanak otthon – ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát, és így a fertőzés terjedésének kockázatát. Ugyanakkor nem ajánlott figyelmen kívül hagyni autónk állapotát ebben az időszakban sem.

Ez nemcsak azért fontos, hogy kocsinkra mindig számít­hassunk – főleg munkába já­­ráshoz, bevásárlásnál vagy gyógyszertárba menet –, hanem a gyártók által vállalt garancia miatt is. Az ugyanis csak akkor érvényes, ha az előírt karbantartásokat időben, a megengedett futásteljesítmény betartása mellett végeztetjük el. Ellenkező esetben a garancia elvesztése ko­moly anyagi veszteséget jelent akár váratlan és költséges meghibásodás, akár a használt autó értékesítése során.

Ajánlat járványhelyzetben.
Fotó: DM

Maradj otthon!

Az autógyártók is tisztában vannak ezzel, minimális toleranciát is tanúsítanak ezzel kapcsolatban, tekintettel a rendkívüli jár­­ványhelyzetre. A gyártói ga­­ranciák türelmi idejéről a márkaszervizek tudnak felvilágosítást adni, amivel jó, ha az autótulajdonosok tisztában vannak, és ennek megfelelően végeztetik el a kötelező karbantartásokat.

Több márkakereskedés is megoldotta már Csongrád me­­gyében, hogy az ügyfélnek ki se kelljen mozdulnia otthonról ahhoz, hogy elintézze autójának aktuális szervizét. Egyeztetett időpontban és helyen átveszik a gépkocsit, beviszik a műhelybe, és elvégzik a karbantartást, a szükséges javításokat. Ezt követően, a higiéniai szabályokat be­tartva, maszkban és kesztyűben viszik vissza az autót.

Fertőtlenítés

A kormány- és ülésvédő használata egy magára valamit is adó szakszervizben békeidőben is elvárható. Mára az lett az átadás előtti külső és belső tisztítás, fertőtlenítés, ahogy a légkondicionáló berendezésnél is – egyéni igények alapján. Választható a kapcsolat nélküli átadás-átvétel, ilyenkor az ügyfélnek videón rövid összefoglalót adnak az elvégzett munkákról. Az esetlegesen későbbi javításokról pedig ajánlatot kap, amit egy kattintással el is tud fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában