Helyi közélet

2020.06.14. 15:32

Bicikliút Szeged és Ópusztaszer között

Imre Péter

Ópusztaszer 2020.04.27. hamarosan elkészül az Ópusztaszert Sándorfalvával összekötõ bicikliút fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– A TOP-os forrásból megvalósuló Szeged és Ópusztaszer közötti, Sándorfalvát és Dócot is érintő kerékpárút építését két fázisra osztották. Az első, a megyeszékhelyen belüli 6,5 kilométeres szakasz már elkészült – közölte Vadász Csaba, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat főjegyzője. A második etap a Szeged és Ópusztaszer közötti 17,6 kilométeres rész, ahol még zajlik a kivitelezés.

A teljes bü­­dzsé 1 milliárd 913 millió forint.

Az épülő kerékpárút Ópusztaszer közelében
Fotó: Kuklis István

– Átlagolva a Sándorfalva–Ópusztaszer szakasz jelenleg 45 százalékos készültségű, eddig mintegy 8 kilométer valósult meg, az is apróbb részekből áll össze. A legkomolyabb problémákkal a sándorfalvi belterületi és a Sándorfalva–Szeged közötti szakaszon szembesültek. Ott még csak az előkészítő munkák folynak.

A kivitelezés csúszásának okairól Vadász Csaba elmondta: a bicikliútprojekttel párhuza­mosan az Invitel távközlési be­­ruházásba kezdett Sándorfalván, amely lassította az épí­­tést; Szeged után nagy teljesítményű gázvezeték húzódik, amelynek védőtávolságán belül volt egy szakasz, amit újra kellett tervezni; több helyen a rossz állagú belvízelvezető csatornák is javításra szorultak, de a koronavírus-világjárvány alatti veszélyhelyzet is fékezte a munkákat – sorolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában