Szeged

2020.06.15. 13:22

Bővül az elektronikus fizetési rendszer a városban – Fotók

Jövő hónap elejétől már a legtöbb hazai bankon keresztül lehet fizetni az úgynevezett QR-kód beolvasásával bizonyos szegedi szolgáltatásokért – jelentette be a városfejlesztési alpolgármester sajtótájékoztatón hétfő.

S. Z.

Újabb lépést tettek a készpénzmentes fizetésért. Fotó: Frank Yvette

Nagy Sándor elmondta, hogy ezzel a módszerrel először a Szent-Györgyi Albert Agóra táboraiért lehet fizetni, de tovább bővítik a rendszert a Sport és Fürdők Kft. szolgáltatásaira és a gyermekétkeztetésre is.

A QR-kódos fizetés része az azonnali fizetési rendszernek, amit a Magyar Nemzeti Bank döntése alapján márciustól vehetnek igénybe a magyarországi bankok ügyfelei.

A bankkártyás fizetéshez hasonlóan ez sem bonyolult. Ha például egy webshopban vásárol valaki, a fizetés megkezdéséhez egy kód jelenik meg a képernyőn. Ezt elegendő a vásárló saját okostelefonjára telepített banki alkalmazással beolvasni, majd a fizetést jóváhagyni – amiről a kereskedő azonnal értesül. Jelen esetben az Agóra honlapján található webshopban érdemes próbálkozni.

 

Szegeden a városi QR kódos fizetést SzegedPay névvel vezetik be. Ez több lépésben történik, júniusban a Raiffeisen Bank ügyfelei vehetik igénybe, majd júliustól pedig szinte az összes többi pénzintézeté. A QR kódos fizetés abban különbözik a bankkártyástól, hogy nem kell kártya adatokat beírni, sőt semmilyen banki adatot nem szükséges a vásárláskor közölni.

A szolgáltatás részletes feltételei a Szent-Györgyi Albert Agóra portal.agoraszeged.hu, illetve a Sport és Fürdők portal.szegedsport.hu weboldalán olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában