Helyi közélet

2020.06.26. 16:58

Érdemes gyorsan lecsapni az ajándékkoncert-jegyekre

Rendhagyó módon, de idén is megrendezik a 2003 óta hagyományos Ajándékkoncertet a Dóm téren.

Munkatársunktól

Szeged – A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Szabadtéri Játékok 2003 óta minden nyáron hangversenyt ad ajándékba a város polgárainak a Dóm téren. A rendezvényt megnyitotta Tóth Gábor fõszerkesztõ, Gyüdi Sándor karnagy és Solymos László alpolgármester. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője elmondta, a jelenlegi egészségügyi előírások alapján 1500 látogató tudja meghallgatni az estet, ahol a zenekar a Dóm előtti teraszon játszik majd. Így, bár a hagyományos nézőtér nem lesz felépítve és a hallgatóság egy szintben ül majd, láthatóak lesznek mindenki számára.

Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója elárulta: a program a 250 éve született Beethoven tiszteletére lett összeállítva: slágerdarabok és ritkábban elhangzó kompozíciók is szerepelnek majd benne. A nyitány a Prométheusz teremtményei lesz, majd a Hegedűverseny, végül pedig a 6. F-dúr szimfónia csendül majd fel.

Az ajándékkoncertet augusztus 15-én 21 órától tartják, az esőnapot másnapra hirdették meg. Az 1500 belépő felét a szimfonikus bérlettel rendelkezők igényelhetik a zenekar közösségi oldalára küldött privát üzenetben vagy a honlapjukon feltüntetett e-mail címeken. Ezeket az üzenetek beérkezésének sorrendjében osztják ki. A másik felének egy részét a szegedi szálláshelyek kapják meg, hogy a helyi turizmus erősödjön. A fennmaradó néhány száz jegyet a Reök palotában osztják majd július 1-jétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában