Szeged

2020.06.22. 12:47

Hétfőn még vízálló cipőben lépjen ki az utcára

Nem bírta Szeged vízelvezető rendszere az elmúlt napok esőzését.

Munkatársunktól

Fotó:DM

Régen érte Szegedet egyszerre ennyi esővíz. Gyakorlatilag Medárd napja óta kisebb nagyobb megszakításokkal kapja a nyakába a megye, így a város is az égi áldást. Egymás után több nap is volt, hogy 50-30 mm eső lezúdulására figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A város vízelvezető rendszere nem vizsgázott túl jól. A vasárnap esti hatalmas vízmennyiség még a hétfő reggeli órákban is okozott kellemetlenségeket a közlekedőknek. Az utak szélén megállt a víz. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem ez lenne a helyzet a gyalogátkelő helyeknél is, és ha ez a víz nem a járdára folyt volna rá több helyen. A Középfa sor és a Temesvári körút tipikusan ilyen helyek.

Itt még ki lehetett kerülni a tócsát, de több gyalogátkelőnél már nem. Fotó: DM

A Londoni és Moszkvai körutakat sem kímélte a víz. Itt a legnagyobb baj, hogy egyáltalán nem látszik, hogy az esővíz elvezetéséhez bármilyen koncepciót kidolgoztak volna. Az épületekből a járdára ömlik minden, viszont az úttestről is a járda felé folyik a csapadék, így a gyalogosközlekedést gyakorlatilag lassítja, vagy akadályozza az ott kialakult kacsaúsztató.

Fotó:DM

A buszra várók sincsenek biztonságban, ugyanis a megállóknál is felgyűlt a víz, így mikor megáll a busz, csak a szerencsén múlik, elázik-e az emberek bokája, vagy sem.

Fotó:DM

Az időjárás most ad időt a városnak, hogy magához térjen, mivel az előrejelzés szerint csütörtökig kitisztul az idő, viszont péntekre újabb viharokat és esőt jósolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában